Aceasta reteta de sandvis cu branza la gratar italian este unul dintre sandvisurile mele preferate! Este un clasic usor de facut si FOARTE, FOARTE delicios.
Reteta de sandvici cu branza la gratar italian se face de obicei cu paine mare, multa sunca si mai ales multa branza. Dar gandindu-ne sa dozam aceasta reteta pentru o persoana sau pentru copii, atunci, am redus putin straturile pentru a obtine rezultatul dorit.
Cum se prepara branza la gratar?
Reteta italiana de sandwich cu branza la gratar are cel putin trei tipuri de mezeluri . Imi place un amestec de pepperoni, salam si sunca, dar nu exista o regula stricta aici. Daca vrei ceva picant, adauga niste soppressata. Daca vrei ceva mai cremos, adauga o felie subtire de bologna!
Cat despre branza, te poti juca. Cautati unul care sa se topeasca foarte bine, sa aiba o aroma neteda, placuta; Va fi branza perfecta pentru a completa aceste mezeluri. Sau pur si simplu foloseste-ti preferatul. In plus, multi oameni aleg sa inghete branza pentru longevitate, dar stiati ca nu toate branzeturile sunt potrivite pentru congelare?
Ce fel de paine trebuie sa folosesti?
Painea pe care o folosesc pentru branzeturile la gratar depinde de un lucru: ce am in camara . Sigur, exista unii oameni care spun ca trebuie sa folositi paine eleganta, crocanta pentru a face un sandvis bun cu branza la gratar, dar acesti oameni trebuie sa se relaxeze.
Cand gatesc pentru familia mea, folosesc aproape toate painele pentru acest sandvis.
Reteta de sandvici cu branza italiana la gratar
Acum da, clarific anumite puncte la momentul explicarii in sfarsit a retetei de sandvis cu branza la gratar italian.
- Timp de preparare: 10 minute.
- Timp de preparare: 20 de minute.
- Randament: 4 sandvisuri
Ingrediente
- 1 cana de conopida murata fierbinte, tocata
- 1/2 cana masline verzi tocate
- 1/4 cana ardei banane
Pentru sandvisuri:
- 8 felii de paine de sandvici
- 8 felii de branza
- 4 onzas de salami
- 4 uncii de sunca serrano
- 2 onzas de peperoni
- 1/2 cana frunze de busuioc proaspat, in vrac
- 2 linguri de unt
Pregatirea
- Taiati ingredientele enumerate aproximativ de aceeasi dimensiune si amestecati intr-un bol. Terminat!
Pregati sandvisurile
- Adauga o felie de branza la o bucata de paine. Se acopera cu un strat de salam, sunca si pepperoni. Impartiti carnea in mod egal intre cele patru sandvisuri.
- Acoperiti carnea cu o mana de frunze proaspete de busuioc si o a doua bucata de branza. Adaugati a doua bucata de paine si apasati usor pentru a tine sandwich-ul impreuna.
Branza la gratar
- Preincalziti o tigaie mare la foc mediu-mic. Odata fierbinte, adaugati aproximativ 1/2 lingura de unt pentru fiecare sandvis pe care il gatiti. De obicei gatesc cate doua. Cand untul s-a topit, adaugati sandvisul si ungeti chifla cu untul topit, apoi intoarceti si acoperiti si a doua parte.
- Lasati sandvisurile sa se gateasca la foc mediu-mic timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, asigurandu-va ca nu se rumenesc prea mult. Dupa aproximativ 6 pana la 8 minute in total, branza de pe sandvis trebuie sa fie bine topita si painea prajita. Terminat!
- Repetati procesul pentru ultimele doua sandvisuri.
Serveste
Acesta poate fi servit alaturi de cartofi prajiti, salata sau legume.